Пређи на главни садржај

Spašavanje podataka

Recuva je besplatan program koji služi sa spašavanje podataka koje ste slučajno obrisali ili je neki virus to uradio, izgubljene podatke je moguće povratiti čak i sa fleš memorije, mp3 plejera, memorijskih kartica i drugih uređaja. Korisnički interfejs je jednostavan tako da se u njemu mogu snalaziti i početnici, pri pokretanju programa dočekaće vas vodič sa pitanjima koje fajlove tražite i na kojoj lokaciji kada to izaberete na kraju će vas dočekati prozor sa pitanjem da li želite deep scan, to je opcija koja će detaljno pretražiti hard disk u potrazi za obrisanim fajlovima ali ovo može dosta da potraje u zavisnosti od veličine hard diska međutim koliko god da traje ja preporučujem da uključite ovu opciju jer bez deep scan-a ne pronalazi uvek obrisane fajlove.

Klikom na Scan započinjete pretragu za izbrisanim fajlovima, kada se pojave rezultati pretrage pored svakog fajla pojaviće se podaci o putanji gde se nalazio, veličini samog fajla i procena uspešnosti spasavanje fajla koja može biti od Unrecoverable do Excellent, kada su slike u pitanju imate i opciju pregled slika. U kratkom videu je pokazan kompletan postupak preuzimanje programa i vraćanje podataka.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Blokiranje reklama na Android uređaju

Reklame su na svakom koraku jer je marketing najbitnija stvar u bilo kom poslu. Mobilni uređaji su danas veoma rasprostranjeni i njima barataju svi od dece do bake i deke, međutim neke reklame vam mogu napraviti veći račun za telefon ako greškom ili neznanjem aktivirate neki servis ili ako vam se pojavi prozor sa porukom virus na vašem telefonu pošaljite broj da obrišemo virus...

Na računaru se reklame lako blokiraju pomoću dodatka AdBlock koji se može dodati svim popularnim pregledačima kao što su Chrome, Opera, Firefox, Edge.


Ovakav dodatak postoji i za mobilne uređaje koje pokreće Android sistem ali je mnogo komplikovanije ubaciti zato što je potrebno imati potpuni (root) pristup telefonu, a to je komplikovana procedura za običnog korisnika. Srećom postoje neke alternative kao što su pregledači sa ugrađenim blokatorima reklama.

Firefox Focus možete preuzeti iz Play prodavnice, aplikacija od otvaranja blokira reklame i  internet tragače. U donjem desnom uglu imate kantu i kada klikn…

Google tastatura

Google i svi njegovi servisi odavno podržavaju svetske jezike kada su u pitanju glasovne poruke ili diktiranje teksta, odnedavno je ova mogućnost postala dostupna i na našem jeziku. Dakle možete izdiktirati poruku ili tekst i kasnije dodati tačke i zareze.
Na telefonu je potrebno da imate instaliranu Gboard-Google tastaturu koju ja toplo preporučujem bez obzira na mogućnost glasovnog kucanja, tastatura ima pregršt mogućnosti i opcija.U kratkom klipu ispod možete videte neke od mogućnosti tastature, a na kraju klipa deo sa glasovnim kucanjem na srpskom.
A u klipu ispod vidite koje su sve mogućnosti dostupne ukoliko vam ovaj servis treba na engleskom jeziku, na srpskom ukoliko kažete tačka Google će napisati reč tačka umesto da stavi tačku kao interpunkcijski znak.
.
MCShield 2 Anti-Malware

Besplatan domaći program koji štiti računar od infekcija koje se mogu preneti preko prenosnih uređaja, automatski prepoznaje kada je novi uređaj priključen na računar i vrši automatsko i brzo skeniranje fajlova. Ukoliko postoje zaraženi fajlovi MCShield 2 briše i pravi kopiju fajla u Karantin, pored Karantina postoji i Bela lista gde možete smestiti fajlove za koje ste sigurni da nisu inficirani. Instalacija je na srpskom i zauzima svega 2.2MB


Preuzimanje programa