Пређи на главни садржај

MWC 2017

Kao što većina zna Nokia je nekada bila gigant mobilne industrije ali kada je počela era pametnih telefona ta priča se završila jer su se odrekli proizvodnje Android telefona u korist Windows Phone uređaja... Danas Nokia pravi android uređaje ali možda je malo kasno za to jer su primat preuzele Azijske kompanije koje prodaju svoje uređaje u desetinama miliona primeraka. Na ovogodišnjem MWCu najvećem svetskom događaju kada su mobilni telefoni u pitanju Nokia će verovatno predstaviti stari/novi Nokia 3310 uređaj koji će biti lakši od originala i imati malo veći kolor ekran, pored ovog modela tu će biti i Nokia 6 koja je već predstavljena u Kini solidnim karakteristikama  i verovatno Nokia 8 kao najbolji uređaj ove kompanije za 2017u godinu.

Pored Nokie na okupljanju će i najpoznatiji proizvođači predstaviti svoje nove uređaje, verovatno najisčekivaniji će biti novi Samsung Galaxy S8 edge, obična S8 verzija neće postojati kao kod veoma uspešnog prethodnika Galaxy S7 modela, S8 Edge će se odlikovati zaobljenim ekranom visoke rezolucije kao kod prethodnika s tim što je Samsung ovog puta izbacio  fizički taster sa dna ekrana, otisak prsta će biti na ekranu ili pozadi i o ostalim karakteristikama se nagađa pa najbolje da sačekamo MWC koji će za par dana.


Pored Samsung Huawei će predstaviti P10 sa još boljim specifikacijam od prethodnika P9, tu je i LG G6 koji ovoga puta neće biti modularan kao LG G5 već će kućište biti izliveno iz jednog komada, HTC 11, Sony XZ2 i još mnogo drugih proizvođača i premijera za ovu godinu,

Коментари

Популарни постови са овог блога

Blokiranje reklama na Android uređaju

Reklame su na svakom koraku jer je marketing najbitnija stvar u bilo kom poslu. Mobilni uređaji su danas veoma rasprostranjeni i njima barataju svi od dece do bake i deke, međutim neke reklame vam mogu napraviti veći račun za telefon ako greškom ili neznanjem aktivirate neki servis ili ako vam se pojavi prozor sa porukom virus na vašem telefonu pošaljite broj da obrišemo virus...

Na računaru se reklame lako blokiraju pomoću dodatka AdBlock koji se može dodati svim popularnim pregledačima kao što su Chrome, Opera, Firefox, Edge.


Ovakav dodatak postoji i za mobilne uređaje koje pokreće Android sistem ali je mnogo komplikovanije ubaciti zato što je potrebno imati potpuni (root) pristup telefonu, a to je komplikovana procedura za običnog korisnika. Srećom postoje neke alternative kao što su pregledači sa ugrađenim blokatorima reklama.

Firefox Focus možete preuzeti iz Play prodavnice, aplikacija od otvaranja blokira reklame i  internet tragače. U donjem desnom uglu imate kantu i kada klikn…

Google tastatura

Google i svi njegovi servisi odavno podržavaju svetske jezike kada su u pitanju glasovne poruke ili diktiranje teksta, odnedavno je ova mogućnost postala dostupna i na našem jeziku. Dakle možete izdiktirati poruku ili tekst i kasnije dodati tačke i zareze.
Na telefonu je potrebno da imate instaliranu Gboard-Google tastaturu koju ja toplo preporučujem bez obzira na mogućnost glasovnog kucanja, tastatura ima pregršt mogućnosti i opcija.U kratkom klipu ispod možete videte neke od mogućnosti tastature, a na kraju klipa deo sa glasovnim kucanjem na srpskom.
A u klipu ispod vidite koje su sve mogućnosti dostupne ukoliko vam ovaj servis treba na engleskom jeziku, na srpskom ukoliko kažete tačka Google će napisati reč tačka umesto da stavi tačku kao interpunkcijski znak.
.
MCShield 2 Anti-Malware

Besplatan domaći program koji štiti računar od infekcija koje se mogu preneti preko prenosnih uređaja, automatski prepoznaje kada je novi uređaj priključen na računar i vrši automatsko i brzo skeniranje fajlova. Ukoliko postoje zaraženi fajlovi MCShield 2 briše i pravi kopiju fajla u Karantin, pored Karantina postoji i Bela lista gde možete smestiti fajlove za koje ste sigurni da nisu inficirani. Instalacija je na srpskom i zauzima svega 2.2MB


Preuzimanje programa