Пређи на главни садржај

Steam igre na drugoj particiji

Steam je popularan klijent za igranje igrica i kupovinu istih, igre su postale veoma velike i zauzimaju nekoliko desetina gigabajta prostora na hard disku što nije zanemarljivo ukoliko vam se desi neki kvar i sistem mora da se reinstalira  ili ste nabavali novi SSD disk da ubrzate računar pa morate sve te gigabajte da preuzimate ponovo. Da to ne bi radili možete igre da prebacite na drugu particiju i čak posle reinstalacije sistema ukoliko nije obrisana i ta particija gde je steam folder jednostavno treba kliknuti na steam aplikaciju i steam će se aktivirati i sve je opet tu.

Kliknite na Steam>Settings>Downloads tu kliknite na Steam library folders kao na slici.


Klikom na add library folder dodaćete drugi folder gde možete da čuvate igre.


Da bi premestili igru u novi folder kliknite desni klikom na igru pa na Properties


Kliknite na Local files i klikom na Move install folder premeštate svoju igru u drugi folder


Kada instalirate nove igre imaćete mogućnost da birate u koji folder želite da smestite igru, a vi izaberite NE sistemsku particiju.Коментари

Популарни постови са овог блога

Blokiranje reklama na Android uređaju

Reklame su na svakom koraku jer je marketing najbitnija stvar u bilo kom poslu. Mobilni uređaji su danas veoma rasprostranjeni i njima barataju svi od dece do bake i deke, međutim neke reklame vam mogu napraviti veći račun za telefon ako greškom ili neznanjem aktivirate neki servis ili ako vam se pojavi prozor sa porukom virus na vašem telefonu pošaljite broj da obrišemo virus...

Na računaru se reklame lako blokiraju pomoću dodatka AdBlock koji se može dodati svim popularnim pregledačima kao što su Chrome, Opera, Firefox, Edge.


Ovakav dodatak postoji i za mobilne uređaje koje pokreće Android sistem ali je mnogo komplikovanije ubaciti zato što je potrebno imati potpuni (root) pristup telefonu, a to je komplikovana procedura za običnog korisnika. Srećom postoje neke alternative kao što su pregledači sa ugrađenim blokatorima reklama.

Firefox Focus možete preuzeti iz Play prodavnice, aplikacija od otvaranja blokira reklame i  internet tragače. U donjem desnom uglu imate kantu i kada klikn…

Google tastatura

Google i svi njegovi servisi odavno podržavaju svetske jezike kada su u pitanju glasovne poruke ili diktiranje teksta, odnedavno je ova mogućnost postala dostupna i na našem jeziku. Dakle možete izdiktirati poruku ili tekst i kasnije dodati tačke i zareze.
Na telefonu je potrebno da imate instaliranu Gboard-Google tastaturu koju ja toplo preporučujem bez obzira na mogućnost glasovnog kucanja, tastatura ima pregršt mogućnosti i opcija.U kratkom klipu ispod možete videte neke od mogućnosti tastature, a na kraju klipa deo sa glasovnim kucanjem na srpskom.
A u klipu ispod vidite koje su sve mogućnosti dostupne ukoliko vam ovaj servis treba na engleskom jeziku, na srpskom ukoliko kažete tačka Google će napisati reč tačka umesto da stavi tačku kao interpunkcijski znak.
.
MCShield 2 Anti-Malware

Besplatan domaći program koji štiti računar od infekcija koje se mogu preneti preko prenosnih uređaja, automatski prepoznaje kada je novi uređaj priključen na računar i vrši automatsko i brzo skeniranje fajlova. Ukoliko postoje zaraženi fajlovi MCShield 2 briše i pravi kopiju fajla u Karantin, pored Karantina postoji i Bela lista gde možete smestiti fajlove za koje ste sigurni da nisu inficirani. Instalacija je na srpskom i zauzima svega 2.2MB


Preuzimanje programa