Пређи на главни садржај

Facebook Messenger

Facebook aplikacija messenger je samostalan servis koji možete koristiti čak i ako nemate facebook nalog, uvedeno je dosta novina kao što su online pozivi, slanje sms poruka, slanje tajnih poruka koje nestaju kao što imamo na Snapchat-u. Kada pošaljete poruku nekom kontaktu aplikacija pokazuje da li je kontakt trenutno aktivan i ako nije kada je zadnji put bio na mreži, ako vam ovo smeta možete isključiti na sledeći način.

U aplikaciji kliknite na People tab pa na jezičak Active, tu možete videti listu aktivnih prijatelja. Pored vašeg imena kliknite na slajder i isključite vidljivost na mreži.

       

         
Sada neće pisati ispod vašeg imena da li ste bili aktivni ili ne, ovo se ne odnosi na web verziju da bi se i tamo sakrili morate da odete na Messenger sajt i klikom na Settings>Active contact>Go offline. Sada ste svuda nevidljivi.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Google tastatura

Google i svi njegovi servisi odavno podržavaju svetske jezike kada su u pitanju glasovne poruke ili diktiranje teksta, odnedavno je ova mogućnost postala dostupna i na našem jeziku. Dakle možete izdiktirati poruku ili tekst i kasnije dodati tačke i zareze.
Na telefonu je potrebno da imate instaliranu Gboard-Google tastaturu koju ja toplo preporučujem bez obzira na mogućnost glasovnog kucanja, tastatura ima pregršt mogućnosti i opcija.U kratkom klipu ispod možete videte neke od mogućnosti tastature, a na kraju klipa deo sa glasovnim kucanjem na srpskom.




A u klipu ispod vidite koje su sve mogućnosti dostupne ukoliko vam ovaj servis treba na engleskom jeziku, na srpskom ukoliko kažete tačka Google će napisati reč tačka umesto da stavi tačku kao interpunkcijski znak.
.




Kako obrisati Instagram?

Ako vam je dosadio Instagram ili ste napravili novi profil, a želite da obrišete stari i sve sa njega postoji način iako niste našli opciju u aplikaciji. Pre svega morate da znate da će brisanje naloga obrisati sve što imate na njemu, slike, klipove, lajkove i komentare. Možete i privremeno onemogućiti nalog i kasnije ponovo aktivirati. Da bi obrisali ili privremeno ugasili nalog potrebno je da instagram sajtu pristupite preko kompjutera ili laptopa.

Brisanje naloga

Idite na stranicu za brisanje instagram naloga, ulogujte se ukoliko već niste ulogovani, odaberiti neki od razloga, unesite vašu šifru i kliknite na Permanently delete my account.

Deaktiviranje naloga
Ukoliko želite da samo privremeno isključite idite na sledeću stranicui pri dnu stranice kliknite na Temporarily disable my account.
Kada želite da povratite nalog samo treba da se ulogujete ponovo.


Dark mode na You Tubu

You Tube dark mode ili crna pozadina umesto klasične bele može biti omogućena samo ukoliko ste ulogovani na svoj You Tube nalog. Klikom na vašu sliku u gornjem desnom uglu proverite da li imate opciju dark mode? Ako je još uvek nemate uključivanje opcije je vrlo jednostavno.