Пређи на главни садржај

Facebook Messenger

Facebook aplikacija messenger je samostalan servis koji možete koristiti čak i ako nemate facebook nalog, uvedeno je dosta novina kao što su online pozivi, slanje sms poruka, slanje tajnih poruka koje nestaju kao što imamo na Snapchat-u. Kada pošaljete poruku nekom kontaktu aplikacija pokazuje da li je kontakt trenutno aktivan i ako nije kada je zadnji put bio na mreži, ako vam ovo smeta možete isključiti na sledeći način.

U aplikaciji kliknite na People tab pa na jezičak Active, tu možete videti listu aktivnih prijatelja. Pored vašeg imena kliknite na slajder i isključite vidljivost na mreži.

       

         
Sada neće pisati ispod vašeg imena da li ste bili aktivni ili ne, ovo se ne odnosi na web verziju da bi se i tamo sakrili morate da odete na Messenger sajt i klikom na Settings>Active contact>Go offline. Sada ste svuda nevidljivi.


Коментари

Популарни постови са овог блога

MCShield 2 Anti-Malware

Besplatan domaći program koji štiti računar od infekcija koje se mogu preneti preko prenosnih uređaja, automatski prepoznaje kada je novi uređaj priključen na računar i vrši automatsko i brzo skeniranje fajlova. Ukoliko postoje zaraženi fajlovi MCShield 2 briše i pravi kopiju fajla u Karantin, pored Karantina postoji i Bela lista gde možete smestiti fajlove za koje ste sigurni da nisu inficirani. Instalacija je na srpskom i zauzima svega 2.2MB


Preuzimanje programa

Google tastatura

Google i svi njegovi servisi odavno podržavaju svetske jezike kada su u pitanju glasovne poruke ili diktiranje teksta, odnedavno je ova mogućnost postala dostupna i na našem jeziku. Dakle možete izdiktirati poruku ili tekst i kasnije dodati tačke i zareze.
Na telefonu je potrebno da imate instaliranu Gboard-Google tastaturu koju ja toplo preporučujem bez obzira na mogućnost glasovnog kucanja, tastatura ima pregršt mogućnosti i opcija.U kratkom klipu ispod možete videte neke od mogućnosti tastature, a na kraju klipa deo sa glasovnim kucanjem na srpskom.
A u klipu ispod vidite koje su sve mogućnosti dostupne ukoliko vam ovaj servis treba na engleskom jeziku, na srpskom ukoliko kažete tačka Google će napisati reč tačka umesto da stavi tačku kao interpunkcijski znak.
.
Kako sačuvati video sa Instagrama

Sve što vam je potrebno da bi sačuvali video klip ili sliku sa Instagrama jeste aplikacija InstaSave, kada preuzmete aplikaciju iz Google prodavnice otvorite Instagram aplikaciju kliknite na tri tačke i izaberite Copy Share URL zatim otvorite InstaSave aplikaciju i kliknite na save opciju.