Пређи на главни садржај

Super Mario i ostala druzina :)

Uff zaista dugo nisam nista napisao...pre svega srecna nova godina i sve najlepse u njoj :) Svi, dobro skoro svi :D kada su bili mali su voleli da igraju "Super Mario", tenkice, "contru" i druge zanimljive igrice koje su se nalazile na kaseticama za "Nintendo" :) verovatno je to, posle tetrisa prvi susret sa igricama u koloru.Kod jedne drage osobe sam video da postoji emulator za pc sa tim igrama i ja ga poklanjam vama :)Evo nekoliko slicica o igricama na emulatoru :)

Igrice su vec ubacene u emulator sve sto treba da uradite je da raspakujete zip fajl od 850kb i da pokrenete "RockNES X" koji se nalazi u arhivi, potrebno je da kliknete na Options---->Video Setup i da stiklirate "use 3D hardware" , ukoliko zelite da igrate sa nekim potrebno je da u options----> Controllers settings izaberete vas dzoistik :)

Коментари

Популарни постови са овог блога

Blokiranje reklama na Android uređaju

Reklame su na svakom koraku jer je marketing najbitnija stvar u bilo kom poslu. Mobilni uređaji su danas veoma rasprostranjeni i njima barataju svi od dece do bake i deke, međutim neke reklame vam mogu napraviti veći račun za telefon ako greškom ili neznanjem aktivirate neki servis ili ako vam se pojavi prozor sa porukom virus na vašem telefonu pošaljite broj da obrišemo virus...

Na računaru se reklame lako blokiraju pomoću dodatka AdBlock koji se može dodati svim popularnim pregledačima kao što su Chrome, Opera, Firefox, Edge.


Ovakav dodatak postoji i za mobilne uređaje koje pokreće Android sistem ali je mnogo komplikovanije ubaciti zato što je potrebno imati potpuni (root) pristup telefonu, a to je komplikovana procedura za običnog korisnika. Srećom postoje neke alternative kao što su pregledači sa ugrađenim blokatorima reklama.

Firefox Focus možete preuzeti iz Play prodavnice, aplikacija od otvaranja blokira reklame i  internet tragače. U donjem desnom uglu imate kantu i kada klikn…

Google tastatura

Google i svi njegovi servisi odavno podržavaju svetske jezike kada su u pitanju glasovne poruke ili diktiranje teksta, odnedavno je ova mogućnost postala dostupna i na našem jeziku. Dakle možete izdiktirati poruku ili tekst i kasnije dodati tačke i zareze.
Na telefonu je potrebno da imate instaliranu Gboard-Google tastaturu koju ja toplo preporučujem bez obzira na mogućnost glasovnog kucanja, tastatura ima pregršt mogućnosti i opcija.U kratkom klipu ispod možete videte neke od mogućnosti tastature, a na kraju klipa deo sa glasovnim kucanjem na srpskom.
A u klipu ispod vidite koje su sve mogućnosti dostupne ukoliko vam ovaj servis treba na engleskom jeziku, na srpskom ukoliko kažete tačka Google će napisati reč tačka umesto da stavi tačku kao interpunkcijski znak.
.
Kako sačuvati video sa Instagrama

Sve što vam je potrebno da bi sačuvali video klip ili sliku sa Instagrama jeste aplikacija InstaSave, kada preuzmete aplikaciju iz Google prodavnice otvorite Instagram aplikaciju kliknite na tri tačke i izaberite Copy Share URL zatim otvorite InstaSave aplikaciju i kliknite na save opciju.