Пређи на главни садржај

Google Chrome
Google Chrome internet pregledač prema istraživanjima nastavlja rast broja korisnika, dok je za neverovati IE i dalje najzastupljeniji internet pregledač, Firefox je između IE i Chrome-a dok je Opera daleko na 
zadnjem mestu iako zaslužuje mnogo više od toga jer je veoma dobar  pregledač..Evo nekoliko korisnih prečica koje olakšavaju korišćenje Google Chrome-a:

Ctrl+F Otvara  traku za pretraživanje
Ctrl+N Otvara novi Chrome
Ctrl+T Otvara novi jezičak(tab)
Ctrl+S Čuva otvorenu stranicu
Ctrl+H Otvara istoriju
Ctrl+J Otvara download
Ctrl+Enter Dodaje  www. i .com na ukucani pojam
Ctrl+Shift+N Otvara incognito Chrome
Ctrl+Shift+T Otvara zadnje zatvoreni jezičak(tab)
Ctrl+1 do Ctrl+8 Otvara jezičak koji je na toj poziciji
Ctrl+9 Prelazak na zadnji jezičak(tab)
Ctrl+Tab Prelazak na sledeći jezičak(tab)
Ctrl i + ili ctrl i skrolovanje nagore uvećava stranicu
Ctrl i - ili Ctrl i skrolovanje nadole umanjuje stranicu
Ctrl+0 Vraća sve stranice na normalnu veličinu

Коментари

Популарни постови са овог блога

Blokiranje reklama na Android uređaju

Reklame su na svakom koraku jer je marketing najbitnija stvar u bilo kom poslu. Mobilni uređaji su danas veoma rasprostranjeni i njima barataju svi od dece do bake i deke, međutim neke reklame vam mogu napraviti veći račun za telefon ako greškom ili neznanjem aktivirate neki servis ili ako vam se pojavi prozor sa porukom virus na vašem telefonu pošaljite broj da obrišemo virus...

Na računaru se reklame lako blokiraju pomoću dodatka AdBlock koji se može dodati svim popularnim pregledačima kao što su Chrome, Opera, Firefox, Edge.


Ovakav dodatak postoji i za mobilne uređaje koje pokreće Android sistem ali je mnogo komplikovanije ubaciti zato što je potrebno imati potpuni (root) pristup telefonu, a to je komplikovana procedura za običnog korisnika. Srećom postoje neke alternative kao što su pregledači sa ugrađenim blokatorima reklama.

Firefox Focus možete preuzeti iz Play prodavnice, aplikacija od otvaranja blokira reklame i  internet tragače. U donjem desnom uglu imate kantu i kada klikn…

Google tastatura

Google i svi njegovi servisi odavno podržavaju svetske jezike kada su u pitanju glasovne poruke ili diktiranje teksta, odnedavno je ova mogućnost postala dostupna i na našem jeziku. Dakle možete izdiktirati poruku ili tekst i kasnije dodati tačke i zareze.
Na telefonu je potrebno da imate instaliranu Gboard-Google tastaturu koju ja toplo preporučujem bez obzira na mogućnost glasovnog kucanja, tastatura ima pregršt mogućnosti i opcija.U kratkom klipu ispod možete videte neke od mogućnosti tastature, a na kraju klipa deo sa glasovnim kucanjem na srpskom.
A u klipu ispod vidite koje su sve mogućnosti dostupne ukoliko vam ovaj servis treba na engleskom jeziku, na srpskom ukoliko kažete tačka Google će napisati reč tačka umesto da stavi tačku kao interpunkcijski znak.
.
MCShield 2 Anti-Malware

Besplatan domaći program koji štiti računar od infekcija koje se mogu preneti preko prenosnih uređaja, automatski prepoznaje kada je novi uređaj priključen na računar i vrši automatsko i brzo skeniranje fajlova. Ukoliko postoje zaraženi fajlovi MCShield 2 briše i pravi kopiju fajla u Karantin, pored Karantina postoji i Bela lista gde možete smestiti fajlove za koje ste sigurni da nisu inficirani. Instalacija je na srpskom i zauzima svega 2.2MB


Preuzimanje programa