Пређи на главни садржај

Windows 7 optimizacija


Nakon sveze instalacije windows sigurno vam je paznju privukao  User Account Control koji trazi da potvrdite sa yes skoro sve sto pokusate da uradite na vasem racunaru, to posle nekog vremena pocinje da smara i evo kako da se resite ove dosade :)
  1. Isključite User Account Control

Otvorite „Start“ meni, u polje za pretragu upišite „uac“ bez navodnika, i kliknite na stavku „Change User Account Control Settings“. U novom prozoru spustite slajder na dno i sačuvajte podešavanja.
  2.Isključite Windows Security Center tako što će te Otvorite „Start“ meni, u polje za pretragu upišite „services.msc“ bez navodnika, i dvoklikom na njega:  Services status kliknuti na "Stop" i Startup type "Disabled".


Dok ste još uvek u services kliknite desnim klikom na Windows Search dvoklikom na njega postavite Service status na "Stop" i Startup type "Disable"
Zatim kliknite na jezičak Recovery i postavite podešavanja kao na slici.


Na isti način kao i u prethodnom primeru isključite “Program Compatibility Assistant Service" na Windows 7 sigurno nećete instalirati stare verzije programa zato i isključujemo ovaj servis. Što se tiče "Windows Defender" zaustavite i ovaj proces jer se na blogu nalazi nod 32 antivurus koji je mnogo bolji od ovog rešenja.

Ako ne koristite hibernaciju, možete uštedeti  i nekoliko gigabajta prostora na disku. Otvorite „Start“, pronađite Command prompt(cmd) i desni klik na njega pa „Run as administrator“. Kucajte „POWERCFG -H OFF“ bez navodnika, i tom komandom ćete isključiti hibernaciju i obrisati hibernacioni fajl sa diska koji je težak ~1.6GB. Isključivanjem hibernacije nećete izgubiti „Sleep“ režim.
Nadam se da su vam ovi saveti korisni :)


Коментари

Популарни постови са овог блога

Blokiranje reklama na Android uređaju

Reklame su na svakom koraku jer je marketing najbitnija stvar u bilo kom poslu. Mobilni uređaji su danas veoma rasprostranjeni i njima barataju svi od dece do bake i deke, međutim neke reklame vam mogu napraviti veći račun za telefon ako greškom ili neznanjem aktivirate neki servis ili ako vam se pojavi prozor sa porukom virus na vašem telefonu pošaljite broj da obrišemo virus...

Na računaru se reklame lako blokiraju pomoću dodatka AdBlock koji se može dodati svim popularnim pregledačima kao što su Chrome, Opera, Firefox, Edge.


Ovakav dodatak postoji i za mobilne uređaje koje pokreće Android sistem ali je mnogo komplikovanije ubaciti zato što je potrebno imati potpuni (root) pristup telefonu, a to je komplikovana procedura za običnog korisnika. Srećom postoje neke alternative kao što su pregledači sa ugrađenim blokatorima reklama.

Firefox Focus možete preuzeti iz Play prodavnice, aplikacija od otvaranja blokira reklame i  internet tragače. U donjem desnom uglu imate kantu i kada klikn…

Google tastatura

Google i svi njegovi servisi odavno podržavaju svetske jezike kada su u pitanju glasovne poruke ili diktiranje teksta, odnedavno je ova mogućnost postala dostupna i na našem jeziku. Dakle možete izdiktirati poruku ili tekst i kasnije dodati tačke i zareze.
Na telefonu je potrebno da imate instaliranu Gboard-Google tastaturu koju ja toplo preporučujem bez obzira na mogućnost glasovnog kucanja, tastatura ima pregršt mogućnosti i opcija.U kratkom klipu ispod možete videte neke od mogućnosti tastature, a na kraju klipa deo sa glasovnim kucanjem na srpskom.
A u klipu ispod vidite koje su sve mogućnosti dostupne ukoliko vam ovaj servis treba na engleskom jeziku, na srpskom ukoliko kažete tačka Google će napisati reč tačka umesto da stavi tačku kao interpunkcijski znak.
.
MCShield 2 Anti-Malware

Besplatan domaći program koji štiti računar od infekcija koje se mogu preneti preko prenosnih uređaja, automatski prepoznaje kada je novi uređaj priključen na računar i vrši automatsko i brzo skeniranje fajlova. Ukoliko postoje zaraženi fajlovi MCShield 2 briše i pravi kopiju fajla u Karantin, pored Karantina postoji i Bela lista gde možete smestiti fajlove za koje ste sigurni da nisu inficirani. Instalacija je na srpskom i zauzima svega 2.2MB


Preuzimanje programa