Пређи на главни садржај

Google Chrome: New Tab Page

Коментари

Популарни постови са овог блога

Steam igre na drugoj particiji

Steam je popularan klijent za igranje igrica i kupovinu istih, igre su postale veoma velike i zauzimaju nekoliko desetina gigabajta prostora na hard disku što nije zanemarljivo ukoliko vam se desi neki kvar i sistem mora da se reinstalira  ili ste nabavali novi SSD disk da ubrzate računar pa morate sve te gigabajte da preuzimate ponovo. Da to ne bi radili možete igre da prebacite na drugu particiju i čak posle reinstalacije sistema ukoliko nije obrisana i ta particija gde je steam folder jednostavno treba kliknuti na steam aplikaciju i steam će se aktivirati i sve je opet tu.

MCShield 2 Anti-Malware

Besplatan domaći program koji štiti računar od infekcija koje se mogu preneti preko prenosnih uređaja, automatski prepoznaje kada je novi uređaj priključen na računar i vrši automatsko i brzo skeniranje fajlova. Ukoliko postoje zaraženi fajlovi MCShield 2 briše i pravi kopiju fajla u Karantin, pored Karantina postoji i Bela lista gde možete smestiti fajlove za koje ste sigurni da nisu inficirani. Instalacija je na srpskom i zauzima svega 2.2MB                                                           Preuzimanje programa

Google tastatura

Google i svi njegovi servisi odavno podržavaju svetske jezike kada su u pitanju glasovne poruke ili diktiranje teksta, odnedavno je ova mogućnost postala dostupna i na našem jeziku. Dakle možete izdiktirati poruku ili tekst i kasnije dodati tačke i zareze. Na telefonu je potrebno da imate instaliranu Gboard- Google tastaturu koju ja toplo preporučujem bez obzira na mogućnost glasovnog kucanja, tastatura ima pregršt mogućnosti i opcija.U kratkom klipu ispod možete videte neke od mogućnosti tastature, a na kraju klipa deo sa glasovnim kucanjem na srpskom. A u klipu ispod vidite koje su sve mogućnosti dostupne ukoliko vam ovaj servis treba na engleskom jeziku, na srpskom ukoliko kažete tačka Google će napisati reč tačka umesto da stavi tačku kao interpunkcijski znak. .